sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Torttupohja


Tämä 2 munan torttupohjan ohje on Valion sivuilta "Helppo kesäkakku" -nimisestä reseptistä, mutta se soveltuu käytettäväksi myös minkä tahansa muun, kuten esim. tavallisen mansikkatortun pohjana! Tämä itsetehty torttupohja olikin kyllä muheva ja hyvä vaihtoehto kaupan valmiille lisäaineilla pumpatuille torttupohjille. Mureampaa lopputulosta havitteleva voi korvata puolet vehnäjauhoista perunajauhoilla.

Raaka-aineet:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
voita tai juoksevaa rasvaa
korppujauhoja

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkävatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisä jauho-leivinjauheseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttu- tai kakkuvuokaan (⌀ 25 cm).
  2. Paista torttupohjaa uunin keskiosassa 175°C:ssa 13-15 minuutin ajan. Kumoa torttupohja hiukan jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti