Raperperin ja valkosuklaan yhdistelmä toimii leivonnassa loistavasti kirpsakan raparperin tasapainottaessa valkosuklaan makeutta. Pakasteraparperia käytettäessä on syytä huomioida, että raparperi pitää ensin sulattaa ja ylimääräiset nesteet on puristettava pois.
Pohja:
100 g voita1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
Täyte:
300 g raparperia
35 g valkosuklaata
Muruseos:
50 g voita1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon kananmuna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen nesteen kanssa. Levitä taikina tasaisesti piirakkavuoan (⌀ 25 cm) pohjalle ja reunoille.
- Ripottele taikinan päälle pari senttiä paksut kuoritut raparperinpalaset ja raasta pinnalle valkosuklaa.
- Valmista muruseos nyppimällä kuutioitu voi, jauhot ja sokeri kulhossa keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä muruseos piirakan päälle.
- Paista piirakkaa uunissa keskitasolla 225°C:ssa n. 20 minuutin ajan kunnes piirakka saa kauniin värin. Tarjoa piirakka kylmän vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti