maanantai 18. kesäkuuta 2012

Valkosuklaa-raparperipiirakka


Raperperin ja valkosuklaan yhdistelmä toimii leivonnassa loistavasti kirpsakan raparperin tasapainottaessa valkosuklaan makeutta. Pakasteraparperia käytettäessä on syytä huomioida, että raparperi pitää ensin sulattaa ja ylimääräiset nesteet on puristettava pois.

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
Täyte:
300 g raparperia
35 g valkosuklaata
Muruseos:
50 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon kananmuna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen nesteen kanssa. Levitä taikina tasaisesti piirakkavuoan (⌀ 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Ripottele taikinan päälle pari senttiä paksut kuoritut raparperinpalaset ja raasta pinnalle valkosuklaa.
  3. Valmista muruseos nyppimällä kuutioitu voi, jauhot ja sokeri kulhossa keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä muruseos piirakan päälle.
  4. Paista piirakkaa uunissa keskitasolla 225°C:ssa n. 20 minuutin ajan kunnes piirakka saa kauniin värin. Tarjoa piirakka kylmän vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti